workshops

Handwerkjuffie. De revival van de handwerkles.

Handwerken met een tikkie nostalgie. Leren en zelf maken geeft energie!

BLOG

YES! Ik doe mee

Ik heb zin in een workshop Scandinavisch Haken met Handwerkjuffie. Ook als er nieuwe haakpatronen en andere activiteiten bekend zijn, hoor ik het graag!

Neem contact met ons op

Hi, wat leuk dat je een bezoek brengt aan 'Handwerkjuffie'. Welkom!

Je hebt op mijn 'Handwerkjuffie' blog waarschijnlijk al ontdekt dat ik verslaafd ben aan handwerken.
Handwerken is zo fijn om te doen. 

Even opgaan in het werkje waar je handen mee bezig zijn. De rust ervaren en alledaagse stress vergeten. Geconcentreerd bezig zijn met iets waar je je hart in brengt. Jouw liefde, jouw creativiteit. Een moment helemaal van jou! 

De liefde voor handwerken wil ik met je delen. Dat doe ik al met mijn blog. En ik ga meer doen.

Ik geef workshops op locatie in folkloristische stijl. 

Ga mee op reis. Beleef en leer over de herkomst van de fraaiste handwerken. Handwerken naar traditionele patronen en technieken. Of heb daar inspiratie in gevonden. 

Als je iets anders wilt doen dan anderen en meer verdieping in jouw handwerk wilt, een moment voor jezelf, dan zijn de workshops echt iets voor jou! 

Doe mee en breng meer liefde in jouw handwerk.

"Ik ben geen trendvolger. Ik wil iets maken met een verhaal, 
met een mengeling van vroeger en vrolijkheid" 

"De mooiste creaties ontstaan, als je je hart durft te volgen." 

Stephanie Haytink, Handwerkjuffie
Vroeger bij mijn oma thuis deed ik niets liever dan tussen haar handwerkspullen te speuren naar de mooiste lintjes. Mijn moeder breide voor de hele familie truien en naaide mijn eerste jurken. 

En sinds ik een schaar en naald kan vasthouden, ben ik zelf ook altijd met stof en garen bezig geweest. 

Ik naaide mijn eigen kleding vanaf een jaar of 12. En ik herinner mij de truien die ik als tiener op de achterbank breide, op weg naar een vakantiebestemming. Tassen vol wol in de kofferbak. 
Handwerken hoort bij mij. Het loopt als een rode draad door mijn leven. 

Niets is fijner dan iets zelf te maken. 
Het geeft me rust, maakt het hoofd even leeg en geeft een enorme voldoening. Ik kan me onderscheiden met handwerk. Het maakt me wie ik ben. Uniek en bijzonder. Het is iets van mezelf. Waar ik bloed, zweet en tranen in heb gestopt. Met mijn handen, hoofd en hart gemaakt. 

Het maakt me trots!

Handwerken wordt over de hele wereld gedaan. Naar eigen tradities, kleuren, motieven en technieken. Door jong en oud. Handwerken waar je de liefde van de makers in voelt! 

Ik wil met je delen hoe bijzonder dit is. Er wordt zoveel moois gemaakt. Zowel vroeger als nu. Ik neem je mee op reis en laat je culturen ontdekken. Inspireer je om en leer je zelf de mooiste creaties te maken. En liefde te stoppen in jouw projecten. 

Of je nu beginner of al ervaren bent. Met de workshops leer je handwerken in de stijl van folklore, in jouw tempo en waar en wanneer je maar wilt. Een beetje zoals toen, maar op een nieuwe manier. 

Het is tijd voor wat anders. 

Volg je gevoel. Jij kan het ook.

Als Handwerkjuffie ben ik sinds 2013 bekend geworden door mijn blog (ruim 2,3 miljoen bezoekers). Met kleurrijke fotografie, tutorials, handwerk ideeën en patronen heb ik al velen weten te inspireren. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Handwerkjuffie is een begrip geworden. 

Naast social media zou je mij ook kunnen herkennen van haaklessen, workshops, creatieve markten, mijn eerste boek 'Folklore met Flair' of van een van de vele publicaties in bekende tijdschriften. 

"Een workshop is dé manier voor liefhebbers van handwerken om elkaar te ontmoeten.

SCANDINAVISCH HAKEN WORKSHOPS 


Iedereen, van beginneling tot ervaren dame, is van harte welkom. Breien, haken, borduren en naaien... lekker samen creatief bezig zijn. Het is bevredigend om iets te leren wat je werkelijk kunt gebruiken. In ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspireren. 

Handwerken met elkaar brengt zoveel plezier! Zin in? 

De Handwerkjuffie workshops haken op locatie voor komende winter zijn geïnspireerd door Scandinavië.

Als je iets anders wilt doen dan anderen en meer verdieping in jouw handwerk wilt, een moment voor jezelf, dan zijn de workshops echt iets voor jou! Doe mee en breng meer liefde in jouw handwerk.

Hieronder vind je het aanbod van de workshops voor winter 2017 - 2018. 

YES! Ik doe mee

Ik heb zin in een workshop Scandinavisch Haken met Handwerkjuffie. Ook als er nieuwe haakpatronen en andere activiteiten bekend zijn, hoor ik het graag!

Neem contact met ons op

Yes! 
Ik wil leren handwerken in folklore stijl

Aanbod van kleurrijke workshops en online handwerklessen

Handwerkjuffie geeft workshops op locatie in folkloristische stijl. Ga mee op reis. Beleef en leer over de herkomst van de fraaiste handwerken. Handwerken naar traditionele patronen en technieken.
WINTER 2017-2018

SVENSKA
VANTAR

Workshop Scandinavisch haken met Durable Cosy Fine.

Zweden kent lange, koude winters. Binnen is het knus, de houtkachel aan en er wordt volop aan handwerken gedaan. Wie wil er niet van die heerlijke wanten? Handwerkjuffie laat je zien hoe je ook wanten kan haken. Helemaal in de stijl van het Hoge Noorden!

De workshop ‘Zweedse Wanten Haken’ is niet alleen nuttig en ontspannend, maar ook hartstikke leuk en geeft veel voldoening. Wat ga ik je leren?

Ik leer je:
• Haken met 2 kleuren
• Minderen van steken
• Aanpassen van de maat naar klein of groot
• De inzet van de duim
• Pompons maken
• Nuttig en ontspannend. 

Je bent er even helemaal uit! Je begint en er komt vaak iets moois uit. Het is spannend en ontspannend tegelijk. Met elkaar haken is bijzonder stimulerend en sociaal voor jong en oud.

VÄRMEFLASKA OMSLAG

Workshop Tunisch haken & breien met Durable Double Four. 

Haken of andere vormen van handwerken, is naast nuttig ook meditatief. Je wordt er rustig van. Even helemaal met je ding bezig zijn en daar volledig in opgaan. Het is bevredigend om iets te leren wat je werkelijk kunt gebruiken.

De workshop ‘Winterse Warme Waterkruik Tunisch Haken’ van Handwerkjuffie is bijzonder door keuze uit diverse Scandinavische patronen en combinatie van technieken. Wat ga ik je leren?

Ik leer je:
• Tunisch haken met 2 kleuren
• Meerderen en minderen
• Keuze uit diverse Scandinavische patronen (Exclusief voor jou als deelnemer) • Een bijzondere rand als afwerking
• Combinatie van Tunisch haken en breien
• Even onthaasten. Een moment voor jezelf

De manier om andere liefhebbers van handwerken te ontmoeten. In een ongedwongen sfeer elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en inspireren. Lekker samen creatief bezig zijn aan je eigen handwerk.

VINTERULL SHAWL

Workshop duotoon haken met Durable Chunky. 

Sombere winters in Scandinavië noodzaken tot ‘Hygge’. Gezelligheid en knusheid creeëren. Je omringen met eerlijke en natuurlijke materialen. Net als deze heerlijke warme sjaal van pure winterwol. En snel klaar! 

Met de workshop ‘Vinterull Shawl haken’ brengt Handwerkjuffie een warmte en gezelligheid. Haken in de stijl van breien. Een bijzondere shawl met een lichte en donkere kant. Ervaar het plezier van werken met eerlijke materialen. Wat ga ik je leren?

Ik leer je:
• Haken alsof het gebreid is 
•Duotoon haken
•Onzichtbaar aanhechten van 2 draden
• Ervaar de rust en vergeet de alledaagse stress

Even opgaan in het werkje waar je handen mee bezig zijn. Geconcentreerd bezig zijn met iets waar je je hart in brengt. Doe mee en breng meer liefde in jouw handwerk.

Ook voor beginnende haaksters.

KUSSEN
OL
LE

Workshop patroon haken met Durable Cosy Fine. 

Grafische patronen in lichte kleuren. En inspiratie uit de natuur...Typisch Scandinavisch. In de donkere wintermaanden zorgen lichte tinten en eenvoudige patronen voor een lichtpuntje in de duisternis. Positieve energie!

In de workshop ‘Kussen Olle’ van Handwerkjuffie maken we een stijlvol woonaccessoire - een kussenhoes - van een bijzonder haakpatroon in slechts 3 kleuren. De brede randen geven een mooi accent en laten het patroon extra mooi tot zijn recht komen. Om de kussenhoes te kunnen wassen, wordt één kant gesloten met gehaakte knoopjes. Praktisch en fraai! Wat ga ik je leren?

Ik leer je:
• Patroon haken met 2 kleuren
• Patroon lezen
• Knoopjes haken 
• Hoe ontspannend de herhaling van een patroon haken is 

Is het niet fijn is het om iets te leren, wat ook nog eens praktisch is?
PATROON

Wat heb ik nodig? 


De projecten in de eerder genoemde 4 Scandinavisch Haken Workshops zijn gehaakt door Handwerkjuffie met Durable garens. Wat heb je nodig om mee te doen?

SVENSKA VANTAR

Garen: Durable Cosy Fine 
58% katoen, 42% polyacryl 
Aantal bollen: 5 
Haaknaald, nr. 4.0 
Pomponmaker (Clover), nr. 3.0

VÄRMEFLASKA OMSLAG

Garen: Durable Double Four 
100% katoen
Aantal bollen: 3
Tunische haaknaald (Durable), nr. 6.0 Haaknaald, nr. 4.0 
Rondbreinaald, nr. 4.0
Warm water kruik

VINTERULL SHAWL

Garen: Durable Chunky 
100% scheerwol 
Aantal bollen: 4 
Haaknaald, nr. 15.0

Hoeveel kost het? 


De workshops Scandinavisch Haken duren 2,5 uur. 

Afhankelijk van de locatie is het gepland in de ochtend, middag of avond. 

De workshops zijn inclusief begeleiding, patroon, veel gezelligheid en inspiratie. 

Exclusief garens en overige materialen. Deze kunnen tijdens de workshop aangeschaft worden. 

Introductieprijs 25,- euro.
(De kosten zijn normaal 33,- euro per persoon)Meld je snel aan, vol = vol.

Agenda 

Hieronder vind je een overzicht van de workshops op locatie. Dit overzicht zal steeds worden aangevuld met nieuwe locaties. Zin om mee te doen? Aanmelden kan je bij de winkel doen van jouw keuze. Ga even langs (kan je meteen even rondkijken bij de wol) of kijk op de website. Ik kijk er naar uit om jou te ontmoeten en te inspireren!

Staat jouw (favoriete) winkel er nog niet tussen? Mail Handwerkjuffie.
Workshop SVENSKA VANTAR

14 november 2017- 14:00 – 16:30 uur - Het Wolhuis- Rijssen
22 november 2017 - 19:30 – 22:00 uur - Homemade4U  - Driebruggen
23 november 2017 - 19:00 – 21:30 uur - Studio de Wollerie - Den Helder
26 november 2017 - 13:00 – 15:30 uur - Wolgeluk - Rotterdam
30 november 2017 - 10:00 – 12:30 uur - Mik Mak Kreatief - Katwijk aan Zee

1 december 2017- 19:00 – 21:30 uur - De Hobbystudio - Genemuiden
2 december 2017- 10:00 – 12:30 uur - Brei & Allerlei - Heythuysen
8 december 2017 - 10:00 – 12:30 uur - Bonita-Loka - Wagenberg (bij Breda)
9 december 2017 - 14:00 – 16:30 uur - Wolplein - Zaltbommel
13 december 2017 - 10:00 – 12:30 uur - Ria's Style - Almere
13 december 2017 - 14:00 – 16:30 uur - Ria's Style - Almere (VOL)
15 december 2017 - 10:00 – 12:30 uur - CreabyBea - Ermelo (VOL)
15 december 2017 - 14:00 – 16:30 uur - CreabyBea - Ermelo (VOL)
16 december 2017 - 10:00 – 12:30 uur - Naaldkunst - Alkmaar (VOL)
16 december 2017 - 14:00 – 16:30 uur - Naaldkunst - Alkmaar (VOL)

6 januari 2018 - 10:00 – 12:30 uur - Naaldkunst - Alkmaar (VOL)
6 januari 2018 - 14:00 – 16:30 uur - Naaldkunst - Alkmaar (VOL)
8 januari 2018 - 13:00 – 15:30 uur - Cosy Quilt en Home - Lent
13 januari 2018 - 14:00 – 16:30 uur - Wolhalla - Ruurlo 
3 februari 2018 - 13:30 – 16:00 uur - Bonita-Loka - Wagenberg (bij Breda)
9 februari 2018 - 19:00 – 21:30 uur - De Truienwinkel (Wolwinkel Putten) - Putten

Workshop VÄRMEFLASKE OMSLAG

9 december 2017 - 10:30 – 13:00 uur - Wolplein - Zaltbommel

12 januari 2018- 10:00 – 12:30 uur - Stoffen & Stiksels - Hoogerheide (bij Breda)
18 januari 2018 - 19:00 – 121:30 uur - De Hobbystudio - Genemuiden
27 januari 2018 - 14:00 – 16:30 uur - Pera & Pasha - Pijnacker

Workshop VINTERULL SHAWL

15 november- 19.00 - 21.30 - Woll of Fame - Maasbracht
2 december 2017 - 13:30 – 16:00 uur - Brei & Allerlei - Heythuysen
8 december 2017 - 13:30 – 16:00 uur - Bonita-Loka - Wagenberg (bij Breda)
15 december 2017 - 19:00 – 21:30 uur - De Hobbystudio - Genemuiden

12 januari 2018 - 13:30 – 16:00 uur - Stoffen & Stiksels - Hoogerheide (bij Breda)
3 februari 2018 - 10:00 – 12:30 uur - Bonita-Loka - Wagenberg (bij Breda)

Workshop KUSSEN OLLE

23 november 2017 - 10:00 – 12:30 uur - Studio de Wollerie  - Den Helder
23 november 2017 - 14:00 – 16:30 uur - Studio de Wollerie - Den Helder
25 november 2017 - 14:30 – 17:00 uur - Naaicafé ZigZag - Leersum (VOL)

3 februari 2018  - 10:00 – 12:30 uur - Bonita-Loka - Wagenberg (bij Breda)
9 februari 2018 - 19:00 – 21:30 uur - De Truienwinkel (Wolwinkel Putten) - Putten
10 februari 2018 - 14:00 – 16:30 uur - Het Wolhuis - Rijssen
17 maart 2018 - 10:00 – 12:30 uur - Stoffen & Stiksels - Hoogerheide (bij Breda)
24 maart 2018 - 10:00 – 12:30 uur - Knotten - Delft

Workshop (project onbekend)

17 maart 2018 - 13:30 – 16:00 uur - Stoffen & Stiksels - Hoogerheide (bij Breda)
24 maart 2018  - 13:30 – 16:00 uur - Knotten - Delft

YES! Ik doe mee

Ik heb zin in een workshop Scandinavisch Haken met Handwerkjuffie. Ook als er nieuwe haakpatronen en andere activiteiten bekend zijn, hoor ik het graag!

Neem contact met ons op

"Handwerken helpt je bij het groeien. Verleg je grenzen en laat je creativiteit stromen. Doe dingen die je moeilijk vindt." 

Geloof me, jij kan het ook. Stap over de drempel en ga het gewoon doen. En ik ga het je leren :-)

Wil jij meer beleving in jouw winkel?

Heb je een handwerkwinkel of gezellige workshop locatie? Nodig mij en de liefhebbers van Scandinavisch haken bij jou uit in de winkel. Kies jouw moment voor inspiratie, gezelligheid en extra omzet. Wacht niet langer, mail en plan een workshop met Handwerkjuffie!

YES! Ik wil handwerken met handwerkjuffie. 

WORKSHOP PLANNEN
Om een workshop te plannen in jouw winkel, klik je op bovenstaande knop. Je ziet hier mijn agenda. De witte ruimtes zijn beschikbaar, de grijze en blauwe niet. Heb je een datum gekozen? Dan hoor ik het graag van je en noteer ik de datum voor je. 
© 2017 Handwerkjuffie.

Handwerkjuffie is onderdeel van Stéphanie Interieur Textiel en Ontwerp.
Share by: